Home / Nieuws / Twee appelbomen voor vijftigjarig Lorentzhuis

Twee appelbomen voor vijftigjarig Lorentzhuis

V​​​ELP – Vele kopjes koffie zijn samen twee appelbomen waard. Een inzameling van de activiteitenbegeleiding van het Lorentzhuis in Velp heeft in ieder geval twee bomen opgeleverd voor de beleeftuin van het verzorgingshuis.

Activiteitenbegeleiders Elly Koenders en Sabine Tober vertellen hoe het idee van de appelboom is ontstaan. “Elke dag komen hier heel veel mensen een kopje koffie drinken. Bewoners, bezoek, mensen uit de wijk. We dachten, als we nou eens een kleine bijdrage voor de koffie gaan vragen, levert dat misschien wel iets heel leuks op. Zoals een appelboom voor appeltaart bij de koffie.” Het bleek een goede zet, want binnen een maand of vier is het prachtige bedrag van 340,51 euro opgehaald. “Iedereen bleek heel gul, ook collega’s hebben kleingeld uit hun zak in de pot gestopt”, aldus Sabine. Genoeg voor een prachtige notaris-appelboom. “Het mooie is, we hebben het samen ingezameld. Nu gaan we de boom samen planten en straks samen plukken en samen appelmoes of appeltaart maken.”

De feestweek van het vijftigjarig Lorentzhuis werd aangegrepen om de boom een plekje te geven. Symbolisch althans, want het is geen goed seizoen om bomen te planten. En dus maakte Sabine donderdag 20 juni samen met de 94-jarige meneer Van Helden vast een begin met het gat waar de boom in het najaar in wordt gezet. De appelboom krijgt een mooi plekje in één van de besloten tuinen van het Lorentzhuis. Overigens komt er nog een tweede boom, deze is geschonken door de familie van een bewoonster van het huis.

De hele week is er feest gevierd in het Lorentzhuis. De zorglocatie van Attent bestaat vijftig jaar en dat is gevierd met muziek en activiteiten. De stichting Vrienden van het Lorentzhuis heeft een beeld cadeau gedaan, een vriendelijk ogend rood meisje, dat straks een plekje krijgt naast de notarisboom. “Het meisje van de notaris!”, verzint Elly ter plekke. Bij deze!

Foto: Linda Peppelman

Foto: Sabine Tober en meneer Van Helden zetten de schop in de grond op de plek waar straks een van de appelbomen moet komen

Lees ook

Ravage bij aanrijding in Rheden

RHEDEN – Op de Oranjeweg in Rheden heeft donderdagmiddag 4 maart een ongeval plaatsgevonden. Even …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.