Home / Brummen-Regiobode / Recorddeelname schutters bij Loenense kermis
.

Recorddeelname schutters bij Loenense kermis

LOENEN – Het vogelschieten is ieder jaar de topper van de Loenense kermis. Mede door het fraaie zomerweer was het nu ook weer een groot feest voor de Loenense mannen en vrouwen.
De deelname was wederom nog weer meer dan vorig jaar. Het aantal schutters bereikte nu een record van 343 schutters bij de mannen en maar liefst 225 vrouwen deden mee met hun eigen feestje! Bij de mannen wonnen André Berkhof en Machiel Reuzel de koningstitel en bij de vrouwen waren Danique Havekes en Nicolien Schroven de toppers.

Vrijdagmorgen begon het schuttersfeest al vroeg. Even na 08.30 uur werd het eerste schot gelost in het bos op het fraaie schietterrein aan de Loenerschepersweg. Voor een kogelvangbak waren twee (houten) vogels opgesteld. Eén voor de gehuwde Loenenaren met 160 deelnemers. De ongehuwden overtroffen voor de eerste keer in aantal de gehuwden met 183 schutters.
De mannen schoten nog met ouderwetse voorladers en knalden er flink op los. Helaas kregen alle deelnemers geen tweede kans, want om 10.30 uur schoot André Berkhof (57 jaar) bij de gehuwden met het 237ste schot goed raak. Luid gejuich klonk in het bos en meteen was er feestmuziek van OLTO. Zeven jaar geleden werd Berkhof ook koning, maar hij was er nu ook weer blij mee verrast. Zijn koningin was Antoinette Berkhof. De eerste vleugel ging er af door Jan Arendsen, de tweede vleugel door Henk Slief, de kop door Bart Willems en de staart van Peter Voigt.
Een kwartier later was er wederom muziek toen Machiel Reuzel (37 jaar, kok van beroep), het restant van de vogel met het 310e schot eraf schoot. Kay Wijne was zijn koningin. De eerste vleugel ging er af door Sietse Schroven, de tweede vleugel door Maarten van Rooyen, de kop door Pascal de Jong en de staart door Daan Elgersma.

Aan het ballenschieten deden 53 schutters mee. De eerste knikkerbal was voor Ronald Meijer en de tweede knikkerbal door Maurice Koekkoek. Het scbuttersfeest werd nadien volop voortgezet in de feesttent en in Loenense horecazaken. Het gerstenat vloeide rijkelijk.
De Loenense vrouwen hadden zaterdag hun eigen feest. Door het grote aantal werden de deelnemers verdeeld over twee vogels die bij de feesttent stonden opgesteld. De vrouwen kregen meer kansen op de titels dan de mannen. Bij de eerste vogel(115 deelnemers) schoot Danique Havekes (per ongeluk) goed raak. De zeventienjarige student wist niet wat haar overkwam. Zij koos Bas van de Berg als haar gemaal. De eerste vleugel ging er af door Heleen van Ark, de tweede door Aniek Beekman, de kop door Nicole Verheul en de staart door Heleen Ark.
Op de tweede vogel werd door 110 dames geschoten. Nicolien Schroven (financieel adviseur, 27 jaar en dochter van voorzitter Henk Schroven) deed al vaker mee en schoot in de derde ronde met het 272ste schot raak. Zij koos Wessel Ter Horst tot koning. De eerste vleugel was voor Madelon Leerkes, de tweede vleugel door Carolien van de Velde, de kop door Suzanne Hol en de staart Malon Hoekman.
De vrouwen hebben in de tent uitbundig getoost op de koninginnen, DJ Jeroensound wist de vrouwen volop een beweging te krijgen.

Foto’s: Martien Kobussen

Bij foto Koninginnen: de Loenense koninginnen Danique Havekes en Nicolien Schroven

Bij foto Koningen: De koningen Machiel Reuzel en André Berkhof

Lees ook

Mooie opbrengst KWF-collecte Loenen

LOENEN – De huis aan huis KWF-collecte voor de kankerbestrijding heeft in Loenen weer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.