Home / Brummen-Regiobode / Promotie voor eerste elftal Eerbeekse Boys

Promotie voor eerste elftal Eerbeekse Boys

EERBEEK – Het eerste elftal van voetbalvereniging Eerbeekse Boys is in haar allereerste seizoen in het zaterdagvoetbal gepromoveerd naar de derde klasse. De ‘oranjehemden’ wonnen de beslissende nacompetitieronde tegen Veluwse Boys na een zinderende slotfase met 1-2.

Het was nog een spannende laatste wedstrijd. De eerste helft was duidelijk voor Eerbeekse Boys. Danny van Dijk scoorde al vroeg in de wedstrijd de 1-0. In de tweede helft ontpopte zich een compleet ander spelbeeld en mede dankzij de sterke wind domineerde Veluwse Boys, met een aantal goede kansen. Eerbeekse Boys kwam er bijna niet meer uit. Het bleef heel lang 1-0 voor Eerbeekse Boys, maar in blessuretijd scoorde Veluwse Boys alsnog en werd het 1-1. Dit zou verlenging betekenen, ware het niet dat in de laatste seconden van de wedstrijd Thijs Streppel de 1-2 scoorde en dit betekende de winst voor Eerbeekse Boys en daarmee ook de promotie naar de derde klasse. Een mooie prestatie van dit jonge team, met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar. In de finalewedstrijd stonden diverse JO19 spelers in de basis.

Voor Eerbeekse Boys betekent deze promotie een uiterste succesvolle start in het zaterdagvoetbal. Daarnaast werd ook het tweede elftal kampioen en dit team promoveert naar de tweede reserveklasse. De vooruitzichten voor volgend seizoen zijn goed, de technische staf blijft intact en er staat een ruime selectie met een goede mix van jonge talenten en ervaren krachten klaar. Ook in de jeugdafdeling waren diverse kampioenen te begroeten bij de Eerbeekse club en dit geeft wel aan dat er voldoende talent aanwezig is bij Eerbeekse Boys.
Voor het komende seizoen is Eerbeekse Boys nog wel op zoek naar een aantal trainers en begeleiders, voor zowel selectie- als recreatieve teams. Mensen die Eerbeekse Boys willen helpen, kunnen contact opnemen met voetbalzaken@eerbeekseboys.nl.

Lees ook

Desmond Talla nieuwe trainer van Loenermark

LOENEN – Desmond Talla uit Apeldoorn is de nieuwe trainer van voetbalvereniging Loenermark in Loenen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.