Home / Brummen-Regiobode / Pinksterfeest in Oosterhuizen

Pinksterfeest in Oosterhuizen

OOSTERHUIZEN – Het Oranje Comité Oosterhuizen heeft voor het Pinksterweekend weer vele activiteiten op de planning staan. Tijdens de pinksterfeesten is er van alles te doen voor jong en oud. Het feest begint voor de kinderen van OBS Oosterhuizen op vrijdag 7 juni. Vanaf 8.30 is er een kinderfeest met het thema “beroepen”. De kinderen gaan ’s morgens spelletjes op het schoolplein en ’s middags hebben alle groepen een kunsttentoonstelling en een veiling. Om 15.00 uur gaat de kermis open voor alle leerlingen. De vrijdagavond staat zoals altijd in het teken van het vogelschieten. Ieder jaar is dat het evenement waar de mannen en vrouwen van Oosterhuizen strijden om de felbegeerde titel van “Schutterskoning”. Om 18.30 kan iedereen zich aanmelden op het welbekende plekje achterin de Kattenkuule. Een half uur later zal het startschot worden gegeven door Nick van het Reve, de schutterskoning van vorig jaar. De verwachting is dat er met een paar uur wel een beslissend schot wordt geschoten door de nieuwe koning of koningin. Om 20.30 al Stefan van Hunen zijn skills laten zien om iedereen in de stemming te krijgen met zijn Drive-inn show voor de huldiging van de nieuwe koning of koningin, dat wat later op de avond zal plaatsvinden.

Sportief en stoer

De zaterdag ziet er sportief en stoer uit,. Om 10.00 komen er verschillende oude tractoren. Om 13.00 uur het volleybaltoernooi dat niet alleen Oosterhuizen in zijn greep heeft, maar ook omliggende dorpen meesleept in zijn spel. Dit jaar zal de brandweer van Beekbergen laten zien wat het inhoud om een echte man(of vrouw) te zijn. Zij gaan een demonstratie geven met verschillende oefeningen waar iedereen van kan meegenieten. In de middag zijn er optredens van Herman & Jany, Jeffrey Huisman en Hein van de Spitfires. Omstreeks de zaterdagavond staat in de boeken als de avond dat PPM band met hun mooie Loes hun kunsten gaan vertonen en er is een grote verloting.
Zondag wordt gezien al een rustdag, maar maandag 10 juni staan er weer vele mensen op de kraampjes klaar om u hun waren te laten zien. Vele bezoekers komen dit zien, van heinde en verre komen ze om de stands af te struinen op zoek naar dat ene dingetje. Om 9.00 uur start de verkoop. Vanaf 14.00 komt er een band die aankomend jaar ook op de Zwarte Cross te vinden is: De Paloma’s. Deze vrolijke feestgangers rakelen herinneringen op met tijdloze nummers.

Lees ook

Oud papier Eerbeek

EERBEEK- Zaterdag 21 september wordt er ten bate van het muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.