Home / Rheden-Regiobode / Piet Cnossen neemt afscheid van Thomassen Mannenkoor

Piet Cnossen neemt afscheid van Thomassen Mannenkoor

RHEDEN – Tijdens het Schaapscheerdersfeest van afgelopen zaterdag 15 juni zong het Thomassen Mannenkoor voor de laatste keer onder leiding van Piet Cnossen. Na 48 jaar neemt de dirigent afscheid van het Rhedense koor.

Piet is bijna een halve eeuw dirigent geweest van het Thomassen Mannenkoor, maar gaat de 50 jaar net niet volmaken. Het was voor Piet een moeilijke, maar vooral een weloverwogen beslissing om te stoppen als dirigent van het Thomassen Mannenkoor.
Piet heeft zijn werk als dirigent altijd vol passie uitgevoerd. Tijdens de repetities heerst er altijd een ontspannen sfeer, dat komt de onderlinge band van de leden ten goede, maar Piet vroeg de zangers altijd wel zich in te spannen voor een zo goed mogelijk resultaat. Het was voor Piet dan ook altijd de uitdaging om het maximale uit de zangers te halen, zodat iedereen met een goed gevoel huiswaarts kon. De inzet van Piet heeft erin geresulteerd dat het Thomassen Mannenkoor uitkomt in de categorie B van de KNZV.
Het officiële afscheid van Piet Cnossen vindt plaats op 15 september, de dag dat het Thomassen Mannenkoor haar vijfenzestigste jubileum viert.

Voor de komende jaren streeft het koor naar vernieuwing van het repertoire en verjonging van het ledenbestand. De zangers gaan nu op zoek naar een opvolger voor Piet Cnossen. Deze nieuwe dirigent moet volgens hen beschikken over uitstekende sociale en didactische vaardigheden, kunnen zingen en het koor tijdens repetities en concerten op de piano kunnen begeleiden. Informatie over de functie en een profielschets zijn verkrijgbaar bij voorzitter Louis Schennink, tel. 06-22409182 of voorzitter@thomasenmannenkoor.nl Sollicitaties kunnen tot uiterlijk vrijdag 28 juni worden gestuurd naar secretaris@thomassenmannenkoor.nl.

www.thomassenmannenkoor.nl

Lees ook

Onderzoek naar uitkijktoren in uiterwaarden bij Rheden

RHEDEN – De gemeente Rheden wil een uitkijktoren plaatsen in de uiterwaarden van het dorp …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.