Home / Brummen-Regiobode / Papierparade in Loenen

Papierparade in Loenen

LOENEN – Van woensdag 3 tot en met zaterdag 6 juli is er een vierdaagse workshop bij papierfabriek de Middelste Molen in Loenen. Papierkunstenaars Betty Disco, Hanne Mahler en Miriam van der Linden bieden een gevarieerd papierkunstprogramma aan.

Cursisten experimenteren tijdens deze vierdaagse met papierscheppen en papierpulp gieten in verschillende vormen en maten en van diverse vezels en kleuren. Vervolgens worden verschillende technieken aangeleerd. Er wordt gewerkt aan het vouwen van boekjes met katern, eenvoudige origami mapjes, leporello’s (vouwboeken) en unieke kaarten met bijpassende enveloppen. Door gebruik te maken van de Japanse suminagashi (drijvende inkt) techniek en het Turkse ebru marmeren wordt een mooie uitstraling geven aan het papier. Op een handgeschepte leporello is het mogelijk een eigen verhaal of presentatie te creëren, waar verschillende papierschep- technieken zoals lamineren, sjabloneren en blinddrukken voor kunnen worden gebruikt. Ook wordt aandacht besteed aan de techniek voor het maken van een stempel van linoleum en 3D-objecten naar eigen ontwerp.
Inschrijven kan via miriamvanderlinden@gmail.com.

www.demiddelstemolen.nl

Lees ook

Tweede vaccinatielocatie in Apeldoorn open

APELDOORN – Op 17 mei heeft GGD Noord- en Oost-Gelderland een tweede vaccinatielocatie in Apeldoorn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.