Home / Rheden-Regiobode / Opening nieuwe bijenstal langs Kanaal

Opening nieuwe bijenstal langs Kanaal

DIEREN – Zaterdag 29 juni neemt wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden officieel een nieuwe bijenstal in gebruik. Dit doet hij door een aantal bijenkasten letterlijk te openen.

De nieuwe bijenstal werd grotendeels gefinancierd door de gemeente Rheden. De imkers zorgden voor het ontwerp en de uitvoering. De stal is ongeveer 25 meter lang en kan ten hoogste zo’n veertig bijenvolken herbergen. De bijen vinden in de omgeving van Dieren, Laag-59622

.+9 Soeren en Spankeren een rijk voedselaanbod in de bebouwde kom, maar ook langs bermen en dijken, in weilanden en bosschages.

Directe aanleiding voor de bouw van de stal was de ledenaanwas van de Dierense imkersvereniging, maar ook de overlast die de vele bijenvolken bij het verenigingsgebouw aan de Goudakkerstraat in Dieren veroorzaakten. Met de nieuwe stal langs het kanaal zijn vele volken permanent verhuisd en moet de overlast in de buurt navenant afnemen.

De bijenstal past bijzonder goed bij het imago van ‘bijvriendelijke gemeente’, zoals Rheden zich graag noemt. De gemeente tekende een aantal jaren geleden al een convenant met de imkers waarin zij toezegde ruimte voor bijenvolken beschikbaar te stellen en actief mee te werken aan voedsel voor bestuivende insecten. De gemeente weet haar woord ronduit te houden, concluderen de imkers tevreden.

De nieuwe bijenstal is te vinden aan de Spankerense zijde langs het Apeldoorns Kanaal, ter hoogte van het noordelijkste puntje van Dieren. De bijeenkomst begint om 10.30 uur met een woordje van de voorzitter van de Dierense imkersvereniging, waarna de wethouder de opening verricht.

Lees ook

Rheden gaat door met programma Jongeren Op Gezond Gewicht

GEM. RHEDEN – De gemeente Rheden gaat de komende jaren verder met het programma Jongeren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.