Home / Brummen-Regiobode / Ontwikkeling zonnepark Hall kan verder

Ontwikkeling zonnepark Hall kan verder

HALL – De gemeenteraad van Brummen heeft in de raadsvergadering van donderdag 20 juni besloten een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de plannen voor een Zonnepark in Hall. Hiermee is de realisatie van het park aan de Oude Zutphensestraat weer een stukje dichterbij.

Uiteindelijk werd het voorstel om de verklaring af te geven aangenomen met 15 stemmen voor (van VVD, CDA, PvdA, D66, Democratisch Brummen en Lokaal Belang) en 3 stemmen tegen (GroenLinks). GroenLinks pleit voor meer groen om de zonnepanelen aan het zicht te onttrekken, geen hekken en meer participatie voor de omwonenden.
Hoewel het plan met een grote meerderheid is aangenomen, hadden meerdere fracties moeite met de gevolgde procedure en was er een verschil van mening over de rol die de gemeente bij zo’n ingrijpend particulier initiatief moet nemen. Dit leidde zelfs tot het indienen van een motie van treurnis over de gevolgde procedure richting wethouder Eef van Ooijen en een motie van afkeuring aan het adres van wethouder Margriet Wartena over de verstrekte informatie aan de gemeenteraad. Beide moties, ingediend door GroenLinks, D66 en Democratisch Brummen, kregen echter niet de steun van de meerderheid van de raad.

Het is nodig een verklaring van geen bedenkingen af te geven, omdat het initiatief afwijkt van het geldende bestemmingsplan. Met deze verklaring kunnen de initiatiefnemers verder met de ontwikkeling van het zonnepark.

Lees ook

Drie kerken vormen samen streekgemeente

KLARENBEEK – Na een lange tijd van voorbereiding, vormen de PKN-gemeenten uit Klarenbeek, Voorst en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.