Home / Rheden-Regiobode / Nieuwe kinderburgemeester voor Rozendaal

Nieuwe kinderburgemeester voor Rozendaal

ROZENDAAL – Na een jaar neemt Jet van Doesburg afscheid als Kinderburgemeester van Rozendaal. Het is tijd om het stokje over te dragen. Annemijn van der Wagen wordt haar opvolgster.

Vier kinderen solliciteerden via een filmpje naar deze functie, drie jongedames en één jongeman. Ze lieten zien en horen wat zij in hun mars hebben en wat zij belangrijk vinden voor de Rozendaalse jeugd. Een heuse sollicitatiecommissie, bestaande uit drie jongeren, de huidige kinderburgemeester Jet en burgemeester Ester Weststeijn, heeft daarna met alle vier de kandidaten gesproken. Het liefst hadden ze alle vier de kandidaten aangenomen, maar uiteindelijk is de knoop doorgehakt en is besloten dat Annemijn van der Wagen de nieuwe kinderburgemeester van Rozendaal wordt. Annemijn is leerlinge van groep 6 van IKC de Dorpsschool en wordt Kinderburgemeester voor het schooljaar 2019 – 2020.

Op donderdag 27 juni is er een picknick, georganiseerd vanuit de Jongerenraad, bij de Orangerie. Iedereen uit Rozendaal tussen de 10 en 15 jaar is welkom. Tijdens de picknick wordt afscheid genomen van Jet en kan iedereen kennismaken met Annemijn.
In de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 2 juli, de laatste voor de zomer, draagt Jet haar ambtsketen officieel over aan Annemijn. Tijdens deze vergadering wordt de nieuwe Kinderburgemeester geïnstalleerd. Dit gebeurt om 19.00 uur.

Lees ook

Wethouder Gea Hofstede in de strijd tegen armoede: ‘Hulp vragen is écht geen schande’

GEM. RHEDEN – “Zit je in een financieel moeilijke situatie of heb je schulden, vraag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.