Home / Rheden-Regiobode / Nader onderzoek naar ruimere zondagsopenstelling winkels

Nader onderzoek naar ruimere zondagsopenstelling winkels

GEM. RHEDEN – VVD en D66 in Rheden gaan nader onderzoek doen naar ruimere zondagsopenstelling van winkels in de gemeente. Uit een eerste onderzoek blijkt dat veel inwoners hier niet negatief tegenover staan.

VVD en D66 hebben een online enquête gehouden, waar ongeveer 650 reacties op zijn gekomen. Ongeveer de helft van de deelnemers aan het onderzoek ziet wel iets in ruimere openingstijden.
Daarnaast zijn ook veel gesprekken gevoerd in Dieren, Rheden en Velp. Uit de straatinterviews blijkt dat een kleine meerderheid het niet nodig vindt dat de winkels op zondag langer open zijn. Echter, als de winkels langer open zijn, dan geeft een ruime meerderheid aan daar wel gebruik van te maken, zo laten de fracties weten.
Uit de reacties en de gesprekken in de dorpen bleek bovendien dat ondervraagden ook de mening van ondernemers en toeristen relevant vinden. Men vindt het vooral belangrijk dat ondernemers een vrije keuze moeten hebben in de afweging of zij op zondag open willen gaan. Deze resultaten zijn voor de VVD en D66 reden voor een vervolgonderzoek, waarin zij ook andere doelgroepen gaan interviewen.

VVD en D66 hebben deze enquête gehouden omdat zij benieuwd zijn of de inwoners in de gemeente Rheden een verruiming van de openingstijden op zondag willen. Volgens de gemeentelijke verordening mogen winkels in Rheden op zondag van 12.00 tot 19.00 uur open zijn. Ondernemers maken zelf hierin een keuze. VVD en D66 vinden deze vrije keuze van ondernemers heel belangrijk en willen dat optimaal faciliteren, maar vragen zich af wat mensen en ondernemers hierin eigenlijk willen.

Lees ook

Wethouder Gea Hofstede in de strijd tegen armoede: ‘Hulp vragen is écht geen schande’

GEM. RHEDEN – “Zit je in een financieel moeilijke situatie of heb je schulden, vraag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.