Home / Brummen-Regiobode / Klarenbeker aangehouden voor bezit wapens en munitie

Klarenbeker aangehouden voor bezit wapens en munitie

KLARENBEEK – Een 24-jarige jarige man uit Klarenbeek is vrijdag 21 juni aangehouden op verdenking van overtreding van de wet Wapens en Munitie. De man zou bovendien een medebewoner van een pand in Klarenbeek bedreigd hebben met steekwapens. Na onderzoek troffen agenten in zijn woning verboden wapens en munitie aan.

De politie kreeg de melding van een bewoner van een pand in Klarenbeek dat hij enkele keren met steekwapens was bedreigd door de 24-jarige medebewoner. Agenten gingen vervolgens bij de 24-jarige man aan de deur. Die vertelde dat hij een zwaard en andere wapens in huis had. Hij overhandigde naast een zwaard meerdere messen, een kruisboog en enkele onklaar gemaakte antieke geweren aan de agenten. De man deed vrijwillig afstand van deze wapens, waarna ze in beslag werden genomen.
Bij een eerste onderzoek in de woning troffen de agenten bovendien meerdere munitie en een handgranaat aan, waarvan leek of de pin verwijderd was. Daarom werden medewerkers van de Explosieven opruimingsdienst ingeschakeld. Ook vonden agenten een antitankwapen en een granaat uit de Tweede Wereldoorlog. De EOD heeft de wapens meegenomen en gaat deze vernietigen.
De 24-jarige man kwam in het bezit van de oude munitie en wapens door het zogenaamde magneetvissen.

Lees ook

Boeken ruilen in Bruisbeek

LOENEN – Voor Loenenaren die graag een boek lezen is er goed nieuws. De bibliotheken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.