Home / Doesburg-Regiobode / Jonge kunstenares tovert GTW-loods om tot kunstwerk

Jonge kunstenares tovert GTW-loods om tot kunstwerk

DOESBURG – De GTW-loods in de Turfhaven van Doesburg is niet langer een saai gebouw met een grote blinde muur. De Doesburgse kunstenares Rosalie de Graaf maakte er vorige week een immens kunstwerk.

Rosalie de Graaf (19) maakt street art onder de naam RoosArt. Dit doet ze overal in het land èn in het buitenland, maar nog nooit eerder in haar eigen woonplaats Doesburg. En dus stapte ze naar de gemeente met de vraag of ze niet iets mocht maken.
Aan de andere kant bleek de tramloods in de turfhaven veel bewoners een doorn in het oog. De loods zag er vanaf de parkeerplaats niet bijzonder fraai uit en daar wilden de eigenaars, de ondernemers van Loc17, wel verandering in brengen.
Dankzij wat bemiddeling van de Buurtacademie, waar Rosalie onlangs met de jongeren van 0313 al een saai transformatorhuisje omtoverde in een waar kunstwerk, vielen alle puzzelstukjes op hun plek en kon de jonge kunstenares aan de slag. Ze maakte een ontwerp van een jongetje dat met een trein zit te spelen, ‘om oud en nieuw met elkaar te verbinden’.
Het voorwerk deed ze thuis, achter de computer, om vervolgens in een paar dagen met spuitbussen het hele kunstwerk op de muur aan te brengen. Voor Doesburg een prachtig stuk street art, voor Rosalie wellicht het begin van meer werk in haar eigen regio, ze heeft plannen voor een street art-route door de Hanzesteden.

Foto: Linda Peppelman

www.rosaliedegraaf.nl

Lees ook

Vaccineren senioren bij GGD Noord- en Oost-Gelderland van start

REGIO – GGD Noord- en Oost-Gelderland is dinsdag 26 januari begonnen met het vaccineren van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.