Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Wonen aan de Koppelweg

Ik vind: Wonen aan de Koppelweg

Het is zover, de gemeenteraad van Doesburg gaat zich buigen over een nieuwe bouwlocatie. Langs de Oude IJssel, aan de Koppelweg, komt er ruimte voor 80 woningen. Een mooie plek om huizen te bouwen voor mensen die daar naar op zoek zijn, zoals ouderen en gezinnen, maar vooral alleenstaanden en starters. Maar helaas, het plan is om slechts dure woningen te bouwen. Onlogisch? Een gemiste kans? Zeker. Volgens ons is het dan ook een veel beter idee om ook goedkopere en middeldure woningen neer te zetten aan de Koppelweg. Zo bied je meer mensen mogelijkheden. Zo ontstaat er een betere verdeling. De gemeente wil tenslotte naar eigen zeggen prioriteit geven aan voldoende beschikbare betaalbare woningen en rekening houden met de woonbehoefte. Maar de gemeenteraad kan dat nog veranderen. De partijen van de raad kunnen zich nog hard voor een beter mix van woningen. Ze kunnen kiezen voor meer kansen voor de inwoners van Doesburg en niet alleen de bouwwensen en maximale winst voor de projectontwikkelaars. Want de keuze ligt bij de raad, zij kan zich nu hierover uitspreken en laten zien wie zij willen vertegenwoordigen. Wordt vervolgd. Heidy Melissen, Fractievoorzitter SP

Lees ook

Sam’s Kledingactie voor Jemen

HUMMELO- Op zaterdag 21 september vindt in Hummelo de inzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.