Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: Schade van de tornado

Ik vind: Schade van de tornado

Rheden is bijna verlost van de overlast die de tornado heeft veroorzaakt. Na de tornado van dinsdagavond 4 juni zijn de inwoners van Rheden druk in de weer geweest om de schade aan daken en dakkapellen, gevels en dergelijke te herstellen. Ook werd er op vele plaatsen de bomen die omgewaaid waren opgeruimd. Het geluid dat werd geproduceerd door kettingzagen had veel weg van het geluid van het motorcircuit van Assen tijdens motorraces.
Zo was er aan de Mauritiusstraat ook veel schade door omgewaaide bomen. Het straatbeeld is totaal veranderd door de lege plekken waar eerst bomen stonden. Zo lag er een dikke eikenboom in een omsloten omgeving die maar moeilijk te verwijderen was vanwege de beperkte ruimte. Onder aanvoering van makelaar Nick van Loon, zijn moeder had ook schade door de boom, werd de boom met kennissen en omwonenden van de boom van de takken ontdaan en de stam aan stukken gezaagd en afgevoerd. De boom heeft veel schade veroorzaakt aan vier tuinen in de directe omgeving van de boom. Deze tuinen moeten nog worden hersteld.
Ook de gemeente Rheden en de brandweer verdienen een grote pluim hoe deze mensen zich hebben ingezet om de overlast die storm heeft veroorzaakt zo snel mogelijk op te lossen. Diverse aannemers en groenbedrijven zijn ingezet om gevaarlijke situaties het hoofd te bieden. Het straatbeeld was bestond uit hoogwerkers en vrachtwagens die de restanten van de bomen aan het opruimen waren. Zo was ook woningcorporatie Vivare druk om de huurders bij te staan waar schade was aan woningen en tuinen waren.

Dick Jurriens,
Rheden

Lees ook

Rhedense akkerranden ingezaaid met kruidenmengsel

GEM. RHEDEN – De randen van een flink aantal Rhedense akkers zijn over een paar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.