Home / Rheden-Regiobode / Ik vind: (On)begrijpelijk?

Ik vind: (On)begrijpelijk?

Het bestuur van de provincie Gelderland geeft een subsidie van 223.500 euro aan gemeenschapsgeld voor de ‘restauratie van de Rijksmonumentale appelschuur en omliggende tuin’ op landgoed Middachten. De appelschuur wordt omgevormd tot woning ‘waarbij de cultuurhistorische waarde blijft behouden’. Dat is al bepaald in 2011, dus anders dan bij het plan voor de drie woningen op de plek van de oude boerderij aan de Eikenstraat in Ellecom. De wijziging van het bestemmingsplan daar is gekoppeld aan de kwalijke megastal.
Bewoning van die huizen en van de te renoveren appelschuur lijkt alleen te zijn weggelegd voor welgestelden, een speciale kaste ten opzichte van ‘het gewone volk’. Tegen de achtergrond van die kaste kunnen ook de recente ontwikkelingen op landgoed Hof te Dieren worden gezien.
Kijk maar naar wat daar gebeurt in opdracht van de stichting Twickel, eigenaar van Hof te Dieren. (Dat Twickel dat ook de aanleg van ‘de snelweg door Dieren en Leuvenheim’ op zijn geweten heeft.)
Straks krijgen we op het landgoed een vervangend landhuis, maar wie zal zeggen dat het niet een groot kasteel wordt met appartementen, natuurlijk ook weer voor eerdergenoemde welgestelden. De nieuwe bewoners van het ‘landhuis’ hebben straks in ieder geval géén last van het verkeer van de snelweg. Al een poos geleden is daarop ter hoogte van dat toekomstige landhuis – buiten de bebouwde kom van Dieren – een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur ingesteld!
Enfin, discriminatie. Er zijn blijkbaar twee soorten mensen: die van de genoemde kaste en de ‘gewone mensen’, even afgezien dan van de Groningers. (Zouden we met die gaswinning daar niet helemaal stoppen?)

Joop Zijlstra,
Ellecom

Lees ook

Op heterdaad betrapt

DIEREN – Een oplettende getuige heeft ervoor gezorgd dat in de nacht van 5 op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.