Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Koppelweg

Ik vind: Koppelweg

Tot onze verbazing lijkt de meerderheid van de gemeenteraad in Doesburg zich neer te leggen bij het feit dat een projectontwikkelaar bepaalt voor wie er gebouwd gaat worden aan de Koppelweg. Maar daar heeft Doesburg toch echt zelf iets over te zeggen!
De gemeenteraad heeft het volste recht -en in onze ogen zelfs de plicht- om hiervoor kaders te stellen in het bestemmingsplan. Toch lijkt ze deze macht volledig uit handen te geven. ​ Nu is het moment van de raad om haar verantwoordelijkheid te nemen en te besluiten ​ welk belang zij dient: dat van haar bewoners of dat van de projectontwikkelaar.
SP wil dat er op het laatste stukje bouwgrond dat de Gemeente Doesburg nog rest, naast dure en middel-dure koopwoningen ook goedkopere woningen worden gebouwd. Daar is veel vraag naar, vooral bij starters en eenpersoonshuishoudens. Daarom stelt SP voor bij de gemeenteraad om dit vast te leggen in het bestemmingsplan. En we hopen dat andere fracties dit alsnog zullen steunen.

Heidy Melissen,
Fractievoorzitter SP Doesburg

Lees ook

Sneeuwpret in Doesburg

DOESBURG – Ook Doesburg werd zaterdag bedekt onder een laagje sneeuw. Lang duurde deze sneeuwpret …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.