Home / Nieuws / Hulde aan tachtigjarig Steeds Voorwaarts

Hulde aan tachtigjarig Steeds Voorwaarts

VELP – Wandelsportvereniging Steeds Voorwaarts uit Velp is benoemd tot Sportheld van 2019. Wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden zette de vrijwilligers van de vereniging woensdag 12 juni, aan de start van de Avondvierdaagse, in het zonnetje.

De gemeente Rheden spreekt sinds 2018 bijzondere waardering uit voor bijzondere prestaties in de sport. Zo zijn in de afgelopen jaren al meerdere sporters in het zonnetje gezet, waaronder Sandra van den Hoed van MHC Dieren, zij werd wereldkampioen zaalhockey 40+ en Europees kampioen veldhockey 45+. Wil ten Bras van TTV Slagvaardig in Rheden werd Nederlands kampioen tafeltennis 80+ en langeafstandsloper Aad Steylen wordt met zijn 83 ook wel de ‘trainer des vaderlands’ genoemd.

De eer viel nu ten beurt aan de Velpse wandelsportvereniging Steeds Voorwaarts. De club is benoemd tot Sportheld vanwege de grote inzet voor de wandelsport in de tachtig jaar dat de vereniging bestaat. Zo organiseerde de vereniging onder andere de Julianatocht, de Wintertocht en de Avondvierdaagse in Velp. Tijdens de hoogtijdagen telde de vereniging rond de 120 leden, waaronder veel jongeren. De wandeltochten waren populair: de Avondvierdaagse in Velp trok vaak ruim 1000 wandelaars, de Julianatocht zelfs éénmaal 2500 wandelaars.
Steeds Voorwaarts organiseerde daarnaast wandeltochten door het hele land. In Drenthe langs de Hunebedden, in Zeeland door Burg-Haamstede, in Limburg door Margraten en in Noord-Holland door Hoofddorp, overal zette de wandelvereniging haar voetstappen. Waar ook werd gelopen, de wandelaars zongen naar hartenlust de bekende wandelliedjes. “Vaak werden die in de bus al ingezet”, vertelt Jannie Rijkers, voorzitter van Steeds Voorwaarts.

Deze onderscheiding is een mooie waardering, maar helaas ook een mooie afsluiter. Omdat het ledenaantal de afgelopen jaren sterk is teruggelopen, heeft het bestuur besloten de vereniging op te heffen. Jannie: ‟Ik ben er trots op dat we tachtig jaar lang de mooiste wandeltochten hebben georganiseerd.”

De aankondiging dat Steeds Voorwaarts ermee zou stoppen, veroorzaakte vorig jaar nog wat opschudding. Hoe moest het nu met de Avondvierdaagse? Gelukkig is een groep vrijwilligers opgestaan voor de organisatie van het evenement, dat nu wordt gehouden onder de vlag van Stichting Avondwandelvierdaagse Rozendaal – Velp.

Foto: Sportbedrijf Rheden

Foto: Het bestuur van Steeds Voorwaarts, van links naar rechts: L. Lankwarden, Y. Jordens en J. Rijkers, samen met wethouder Sport Marc Budel

Lees ook

Ik vind: Incluzio: zorg of zegen voor de zorg?

Elke paar jaar worden door veel gemeenten de diensten in het sociaal domein opnieuw aanbesteed. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.