Home / Rheden-Regiobode / Historische wandeling in Ellecom

Historische wandeling in Ellecom

ELLECOM – Op zondag 16 juni verzorgt de oudheidkundige kring Rheden-Rozendaal een historische wandeling vanaf Fletcher Landgoed Hotel Avegoor. De wandeling gaat langs de rijks- en gemeentelijke monumenten van Ellecom en begint met de geschiedenis van Avegoor. Bij de Dorpskerk wordt aandacht geschonken aan de bijzondere relatie tussen de bewoners van Middachten en deze kerk. Ook enkele verdwenen buitenplaatsen, zoals Ellicheim, Ketelaar, Dalstein en Bergstein, worden belicht, naast de bestaande buitenplaatsen Hofstetten en Bernhalde. De wandeling eindigt bij Avegoor, waarna de tentoonstelling over de vijftig monumenten van Ellecom te bezichtigen is. De wandeling start om 13.00 uur op de parkeerplaats bij Avegoor en duurt ongeveer 1,5 uur. Aan de deelnemers wordt een bijdrage van 2,50 euro gevraagd. Leden van de Oudheidkundige Kring lopen gratis mee.

Lees ook

Speurtocht door Velp

VELP – De Velpse buurtsportdag van woensdag 12 augustus staat in het teken van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.