Home / Brummen-Regiobode / Havikshof doet mee met Nationale Tuinweek

Havikshof doet mee met Nationale Tuinweek

KLARENBEEK – Tijdens de Nationale Tuinweek van 8 tot 16 juni stelt valkenier/hovenier Tjipke Zuidema zijn vier seizoenen- en roofvogeltuin ook open voor tuinliefhebbers. De tuin aan de Oudhuizerstraat 36 in Klarenbeek ziet er weer prachtig uit. Er is een grote biodiversiteit te zien. De hovenier heeft in de tuin, waar ook zijn roofvogels gehuisvest zijn, talrijke bijzondere bomen en heesters geplant. Vele vaste planten geven hun schoonheid al te zien.
In de tuin vinden kleine zangvogels ook een broedplek. Er zijn putters te zien, maar ook het ijsvogeltje heeft Zuidema al enkele keren gesignaleerd. De tuin is vooral bekend om zijn prachtige grote vijvers. In het water en op de oevers bloeit en groeit het uitbundig.
De tuin is dagelijks geopend van 13.00 tot 16.30 uur. Tjipke Zuidema, die ook aangesloten is bij de tuinen van Groei en Bloei, ontvangt graag de gasten en vertelt uitvoerig over de beplanting en de vogels.

Lees ook

Oud papier Eerbeek

EERBEEK- Zaterdag 21 september wordt er ten bate van het muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.