Home / Doesburg-Regiobode / Groepswonen blijkt na tien jaar ideale woonvorm

Groepswonen blijkt na tien jaar ideale woonvorm

DOESBURG – Het is inmiddels tien jaar geleden dat de eerste bewoners van Het Ravelijn aan de Halve Maanweg in Doesburg de sleutel van hun appartement kregen. Een moment om stil te staan bij het succes van Groepswonen.

Het Ravelijn biedt haar bewoners de mogelijkheid tot Groepswonen. Dit betekent dat alle bewoners een eigen appartement hebben, maar wel zorg hebben voor elkaar en samen dingen kunnen ondernemen. “De steun die men van elkaar kan hebben, geeft een grote meerwaarde bij het ouder worden”, zegt Wim Derksen, voorzitter van de Vereniging Groepswonen Doesburg. “Het regelmatige contact met de medebewoners geeft een groot gevoel van samenzijn, gezelligheid, veiligheid en woongenot.” Het Ravelijn telt zeventien appartementen.

De bewoners zien dit tienjarig jubileum zeker als een reden voor een feestje. “In die tien jaar is gebleken dat groepswonen voor ouderen een heel goede woonvorm is. Het geeft een evenwicht tussen gemeenschappelijkheid en privacy. Het motto is dan ook: samen zelfstandig wonen”, aldus Derksen.
Er was in Doesburg van meet af aan al veel vraag naar deze woonvorm en het succes van Het Ravelijn betekende dat de Vereniging Groepswonen Doesburg een grote toeloop van leden kreeg. Al snel werd besloten een tweede project te realiseren in samenwerking met Woonservice IJsselland. In 2017 werd de locatie Hanzehave aan de Kraakselaan feestelijk geopend. Hier zijn 24 appartementen. En nog steeds blijft de belangstelling groot.

De bewoners van Het Ravelijn laten dit jubileum niet stilletjes voorbij gaan. Het bijzondere feit wordt gevierd met een uitgebreide koffieochtend, samen met de bewoners van de Hanzehave. Ook staat er nog een gezellig uitstapje op het programma.

Lees ook

QiGong in Doesburg

DOESBURG – Dieke Theuns verzorgt lessen QiGong in Doesburg. Dit doet zij elke dinsdag van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.