Home / Doesburg-Regiobode / Gasthuiskerk Doesburg zoekt eigen bestuur

Gasthuiskerk Doesburg zoekt eigen bestuur

DOESBURG – Gasthuiskerk Doesburg is sinds de opening onderdeel van de Gestichten Doesburg. Besloten is om de Gasthuiskerk onder te brengen in een nieuwe stichting. Hiervoor worden bestuursleden gezocht.

Gasthuiskerk Doesburg is in 2014 van start gegaan als cultureel podium in Doesburg. Gestichten Doesburg vindt het nu tijd dat de Gasthuiskerk verder gaat als zelfstandige rechtspersoon, de Stichting Gasthuiskerk.
Met de verzelfstandiging wordt de afstand tussen Gestichten Doesburg en Gasthuiskerk Doesburg vergroot. Tussen beide rechtspersonen wordt een subsidierelatie tot stand gebracht. De aansturing van Gasthuiskerk Doesburg komt te liggen bij de nieuwe stichting, die het culturele profiel van de Gasthuiskerk gaat omvormen. Dit moet leiden tot een bredere maatschappelijke programmering, een uitbreiding van de doelgroepen en een structurele plek voor de amateurkunsten. Dat vraagt om specifieke kennis die binnen Gestichten Doesburg niet aanwezig is.

Om de overdracht en de continuïteit te waarborgen, heeft Gestichten Doesburg een businessplan voor Stichting Gasthuiskerk laten opstellen met als uitgangspunt de doorontwikkeling van Gasthuiskerk Doesburg als cultuurpodium, met een organisatie die bestaat uit een kern van professionals, ondersteund door enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Dit businessplan wordt als advies aan de nieuwe Stichting Gasthuiskerk overgedragen. Voor deze stichting worden bestuursleden, een voorzitter en penningmeester gezocht. De volledige vacaturetekst voor deze functies is te vinden op www.gasthuiskerkdoesburg.nl.

Lees ook

Doe mee aan Bronckhorst Spreekt

GEM. BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst peilt via het inwonerspanel Bronckhorst Spreekt de mening van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.