Home / Rheden-Regiobode / Evaluatie verkeerssituatie Dorpsschool

Evaluatie verkeerssituatie Dorpsschool

ROZENDAAL – Bij het uitwerken van de plannen bij de Dorpsschool in Rozendaal is uitgebreid gekeken naar de verkeersveiligheid van de schoolomgeving en de schoolroutes. Nu het gebouw enkele maanden in gebruik is, is de verkeerssituatie geëvalueerd.

De gemeente Rozendaal heeft verkeerskundig adviesbureau Goudappel Coffeng opdracht gegeven om deze evaluatie uit te voeren. De evaluatie wordt gestart met een gesprek met een afvaardiging van de school (personeel en afvaardiging van de ouders) en observatie van de verkeerssituatie.

Daarnaast wil de gemeente graag van omwonenden reacties ontvangen die kunnen worden betrokken bij de evaluatie. Deze reacties kunnen worden gestuurd naar gemeente@rozendaal.nl met als onderwerp ‘Evaluatie verkeerssituatie Dorpsschool’. Afhankelijk van de ingediende reacties wordt besloten of een (informatie)bijeenkomst met omwonenden meerwaarde heeft voor de evaluatie.
Er zijn al diverse reacties bij de gemeente ingediend. Deze betreffen de oversteek voor fietsers en voetgangers over de Schelmseweg, de routes van de ouders die kinderen met de auto halen en brengen, de indeling van de parkeerplaats achter de school en openbaarheid van de weg en de snelheid van het autoverkeer.

Lees ook

Sanne en Ilse behalen certificaat TU Eindhoven

DIEREN – Sanne Reijerman en Ilse Willemsen uit klas DV5A van Het Rhedens Dieren hebben …

One comment

  1. Marieke van Stuijvenberg-Pauwels

    De beste oplossing lijkt mij om hoge verkeersdrempels aan te legden bij de oversteek op de Schelmseweg.
    En niet zoals de te lage verkeersdrempel bij het Rhedens lyceum.
    Vriendelijke groet,
    Marieke van Stuijvenberg-Pauwels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.