Home / Nieuws / Ellecom opent muziektent met feestelijk programma

Ellecom opent muziektent met feestelijk programma

ELLECOM – Zondag 30 juni wordt de nieuwe muziektent in Ellecom geopend. Het wordt een feestelijke dag met een heel divers programma.

Op oudejaarsavond 2016 brandde de muziektent aan de Binnenweg in Ellecom volledig af. De muziektent is eigendom van de gemeente en was gelukkig goed verzekerd, zodat er onmiddellijk werd gesproken over herbouw van het gebouwtje. Betrokken gebruikers, muziekvereniging Excelsior en de Oranjevereniging sloegen de handen ineen en gingen met de gemeente in overleg. De Ellecomse architect Jan Rooding werd gevraagd om een ontwerp te maken, waarbij rekening werd gehouden met de al jaren gekoesterde wens om ook te kunnen beschikken over een wc-unit bij kleinschalige evenementen. Rooding maakte een bijzonder plan dat door de bewoners van Ellecom warm werd ontvangen. In januari dit jaar ging aannemersbedrijf Bumé uit Velp aan de slag en een klein half jaar later staat er een prachtige nieuwe muziektent.

De opening van de muziektent wordt met een dag vol festiviteiten gevierd met alle betrokken partijen en inwoners van Ellecom. Er wordt om 11.00 uur gestart met een lunch op het dorpsplein. Kaarten hiervoor kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij bakkerij Samberg. Om 12.00 uur verricht wethouder Gea Hofstede van de gemeente Rheden de officiële opening. Vervolgens is er tot 18.00 uur een muzikaal programma met optredens van Excelsior, de Starlight Sisters, de Ellecomse koren en de Anne Frankschool. De Liemers Böhmische speelt Oostenrijkse muziek en ook de Politie Bigband Oost Nederland onder leiding van Guus Tangelder neemt deel aan feest. Geno Tak zorgt voor een moment van rust middels een yogales. De dag wordt afgesloten door Henk Paas met zijn Ellecomse muzikanten. Ze zullen voor een deel de nummers van de Supergig a Go Go ten gehore brengen.
De opbrengst van deze dag komt ten goede aan de inrichting van de wc-unit en aanschaf van zaken die tijdens de brand verloren zijn gegaan.

Lees ook

Ik vind: Slaap kindje slaap, nu nog wel!

Als het aan de verantwoordelijke wethouder van de gemeente Rheden ligt, dan slapen de bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.