Home / Nieuws / Eigen schoolbibliotheek voor de Kameleon in Velp

Eigen schoolbibliotheek voor de Kameleon in Velp

VELP – John van Assouw, directeur van basisschool De Kameleon in Velp, opende vrijdag 6 juni met veel trots en enthousiasme de nieuwe schoolbibliotheek. De kinderen mochten direct twee boeken uitzoeken, één voor op school en één voor thuis.

Door een aantrekkelijke collectie boeken centraal in de school te plaatsen, worden de kinderen verleid tot lezen. Tijdens de opening van de bibliotheek bleek dit al direct goed te werken; de kinderen stonden te dringen voor de kasten en konden haast niet kiezen welk boek ze als eerste zouden lenen. De nieuwe boeken vlogen letterlijk de kast uit. Behalve de leesboeken waren ook de stripboeken, moppenboeken en informatieve boeken in trek.

Elke week is de schoolbibliotheek open en zitten er vrijwilligers klaar om de kinderen te helpen met uitzoeken en lenen. Alle uitleningen worden geregistreerd in een digitaal uitleensysteem, zodat de kinderen niet alleen op school maar ook thuis kunnen lezen.
De kinderen van de Kameleon krijgen bovendien een bibliotheekpas én een schoolpas, zodat ze niet alleen op school maar ook in de openbare bibliotheek boeken kunnen lenen zonder te-laat-geld te betalen.

De schoolbibliotheek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de school, Bibliotheek Veluwezoom en de gemeente Rheden. Het concept de Bibliotheek op School is een landelijk initiatief van Kunst van Lezen en is al op 3000 basisscholen in Nederland ingevoerd. Kinderen die plezier hebben in lezen, gaan ook meer lezen en daardoor steeds béter lezen. Lezen heeft een bewezen positief effect op woordenschat, spelling, begrijpend lezen en schrijven.

Lees ook

Jutut heeft het zwaar, maar ‘kringloop is onmisbaar’

LOENEN – Kringloopwinkel Jutut in Loenen moest niet alleen een mooie winkel voor tweedehands spulletjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.