Home / Doesburg-Regiobode / Een lintje voor Sepp

Een lintje voor Sepp

HENGELO – De 10-jarige Sepp de Bake uit Hoog-Keppel kreeg woensdag 29 mei een jeugdlintje uitgereikt door burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst. Samen met Daniek, Julian en Natalia uit Hengelo en Linde uit Halle werd hij in het gemeentehuis in het zonnetje gezet.

Met het jeugdlintje eert de gemeente jongeren die iets bijzonders doen in Bronckhorst, en daarmee misschien wel een held zijn voor anderen in hun omgeving. Inwoners konden hiervoor jongeren/kinderen tot 18 jaar aanmelden. Met de onderscheiding geeft Bronckhorst de maatschappelijke betrokkenheid en onbaatzuchtige inzet van kinderen en jongeren graag een podium. Burgemeester Besselink. “Hun inzet is enorm belangrijk voor anderen in hun omgeving. Soms cijferen zij zich op hun jonge leeftijd zelfs weg voor een ander.“ Een jury bestaande uit burgemeester Marianne Besselink, Gijs Jolink uit Hummelo (organisator Zwarte Cross en Mañana Mañana), wethouder jeugd Evert Blaauw en ambtenaar jeugd Stefanie Huurnink besloot wie de jeugdlintjes 2019 ontvangen.

Altijd een knuffel

In Sepp’s geval besloot de jury hem een lintje te geven voor zijn onvoorwaardelijke steun voor schoolgenootje Eris, die ongeneeslijk ziek is. Toen Eris 3 jaar oud was, ging ze proefdraaien op de basisschool. Daar was Sepp, toen 5 jaar. Hij liep naar haar toe, pakte haar rolstoel en zette haar naast zich neer. Inmiddels is Eris 9 jaar en zit in groep 5/6. Sepp zit in groep 7. Eris kan bijna niets meer. Slechts af en toe kan ze een uurtje naar school. En daar is Sepp na al die jaren er nog steeds voor haar. Altijd geeft hij haar een knuffel, lieve woorden en aandacht. Eris’ moeder nomineerde Sepp daarom voor het jeugdlintje.

Lees ook

Dubbele wisseling van de wacht bij Stichting Dorpshuis Hummelo

HUMMELO- De Stichting Dorpshuis Hummelo heeft sinds 1 april een nieuwe coördinator en ook het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.