Home / Doesburg-Regiobode / Doesburgse kringloop verhuisd naar ‘echte winkel’

Doesburgse kringloop verhuisd naar ‘echte winkel’

DOESBURG – Het was best een spannende tijd, toen bekend werd dat Kringloopwinkel 2Switch in Doesburg de oude tennishal moest verlaten. Het pand was verkocht en de nieuwe eigenaar had andere plannen. Toch heeft de gedwongen verhuizing juist heel positief uitgepakt.

Filiaalhoudster Chantal Sironde is erg blij met de nieuwe locatie die 2Switch vond. De kringloopwinkel is nu gevestigd aan de Leigraafseweg 29, een klein stukje verderop dus. “Ons nieuwe pand is misschien wel iets kleiner, maar zoveel mooier”, vertelt Chantal enthousiast. “We hebben nu een echte, gezellige winkel. Er is hier veel meer licht, wat voor de medewerkers ook veel prettiger is.” En dat de winkel wat minder groot is, heeft ook juist weer voordelen. “Daardoor zullen we ons aanbod sneller wisselen. Als je nu twee keer per week langskomt, zul je ook twee keer nieuwe dingen vinden.”

Chantal mocht de winkel donderdag 20 juni openen. Samen met wethouder Peter Bollen van de gemeente Doesburg knipte zij het lint door. Bollen benadrukte nog eens het belang van de kringloopwinkel in Doesburg. “2Switch heeft natuurlijk de sociale functie om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De winkel draagt een steentje bij aan het milieu door hergebruik van spullen en materialen en door de lage prijzen kunnen ook mensen met een smalle beurs hier terecht.” Hij was dan ook blij dat het 2Switch gelukt is een nieuwe locatie te vinden. “Ook een beetje voor mezelf, ik koop hier ook wel eens wat. Gewoon omdat ik de kringloopwinkel zo leuk vind.”

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Stadspartij-taxi naar priklocaties volgeboekt

DOESBURG – Stadspartij Doesburg heeft zich de laatste maanden tijdens de lockdown extra bekommerd om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.