Home / Doesburg-Regiobode / Doesburg in middeleeuwse sferen

Doesburg in middeleeuwse sferen

DOESBURG – Afgelopen zaterdag stond Doesburg voor de elfde keer in het teken van het middeleeuwse Hanzefeest. Ondanks het slechte weer wisten de bezoekers het feest toch te vinden. Honderden figuranten liepen in historische kledij door de Doesburgse straten. Allerlei artiesten vermaakten het publiek met hun kunsten. Ook waren er ambachtslieden aanwezig die bezoekers lieten zien hoe middeleeuwse voorwerpen werden gemaakt. Tijdens de Sint- Maartensmaaltijd kwamen jong en oud samen in de Martinikerk om gezamenlijk te eten. De kerk was voor de gelegenheid ingericht als middeleeuwse feestzaal. De kerk was aangekleed met mooie veldboeketten en lange tafels. De kok en zijn koksmaten trakteerden de aanwezigen op een heerlijke Doesburgse veldsoep en natuurlijk het traditionele stukje brood en meloen.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Sam’s Kledingactie voor Jemen

HUMMELO- Op zaterdag 21 september vindt in Hummelo de inzamelingsactie van Sam’s Kledingactie voor Mensen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.