Home / Nieuws / Crowdfunding om tornadoschade bij sc Rheden te herstellen

Crowdfunding om tornadoschade bij sc Rheden te herstellen

RHEDEN – Voetbalvereniging sc Rheden is een crowdfunding gestart om de schade te kunnen herstellen die de tornado van dinsdag 4 juni op het sportpark heeft aangericht. De club hoopt 160.000 euro in te zamelen voor een nieuw kleedkamercomplex.

De tornado die op dinsdag 4 juni een groot deel van Rheden heeft getroffen, alvorens verder te trekken naar Dieren en Brummen, heeft ook een enorme schade veroorzaakt op Sportpark IJsselzicht, het sportpark van sc Rheden. Door omgevallen bomen en rondvliegende takken en andere voorwerpen is onder andere een lichtmast verwoest zijn meerdere dug-outs kapot of zelfs ingestort. Ook het onlangs opgeknapte kleedkamercomplex is er slecht aan toe: meerdere muren zijn beschadigd en het dak, dat net waterdicht was gemaakt, is zelfs in zijn geheel van het gebouw gewaaid. Een groot zeil doet tijdelijk dienst als dak, maar dit moet natuurlijk snel worden hersteld. Ondanks de grote opruimactie, waar ruim honderdvijftig vrijwilligers bij betrokken waren, is de schade aan het terrein en de gebouwen nog goed zichtbaar.

Gezien de plannen van sc Rheden om in 2030 uit te groeien tot multifunctioneel sportcomplex, wil de club nu liever investeren in een nieuw clubhuis dan het oude weer te repareren. De club is dan ook voornemens om eerder met de nieuwe ideeën aan de slag te gaan. De verwachte kosten zijn 250.000 euro. Omdat de vereniging niet voldoende geld heeft om dit te realiseren, is een aantal leden gestart met een crowdfunding.
De crowdfunding moet het gat van 160.000 euro dichten. Er kan al gedoneerd worden vanaf 5 euro en er is afhankelijk van het bedrag een tegenprestatie vanuit de club. Natuurlijk is er ook ruimte voor bedrijfsmatige acties en eigen initiatieven om geld in te zamelen. Wordt het streefbedrag niet gehaald en is er niet genoeg om de nieuwe plannen uit te voeren, dan zal het gedoneerde geld alsnog ten goede aan verbetering van de accommodatie.
Meer informatie over de actie en de link naar de crowdfundingspagina zijn te vinden op www.scrheden.nl.

Lees ook

Wethouder Gea Hofstede in de strijd tegen armoede: ‘Hulp vragen is écht geen schande’

GEM. RHEDEN – “Zit je in een financieel moeilijke situatie of heb je schulden, vraag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.