Home / Brummen-Regiobode / Brummense raad blaast plan ESCo af

Brummense raad blaast plan ESCo af

BRUMMEN – De gemeenteraad van Brummen neemt het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen het liefst in eigen hand. Daarom is het plan om dit proces uit te besteden aan een zogenoemde Energy Service Company (ESCo) in de vergadering van donderdag 20 juni afgeblazen.

Het college van burgemeester en wethouders stelde voor een extern bedrijf te laten werken aan de verduurzaming van de gemeentelijke gebouwen. De besparing die het bedrijf realiseert, is meteen ook de winst die het maakt.
Dit voorstel kreeg geen meerderheid van stemmen binnen de gemeenteraad. D66, GroenLinks, VVD en Democratisch Brummen stemden tegen. Zij zien meer kans om het gemeentelijk vastgoed te verduurzamen door dit lokaal op te pakken in plaats van dit via een totaalpakket via een ESCo aan te besteden. Een motie van deze strekking werd met steun van deze vier partijen aangenomen.

Lees ook

Drie kerken vormen samen streekgemeente

KLARENBEEK – Na een lange tijd van voorbereiding, vormen de PKN-gemeenten uit Klarenbeek, Voorst en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.