Home / Brummen-Regiobode / Brummen neemt besluiten over financiële toekomst

Brummen neemt besluiten over financiële toekomst

BRUMMEN – De raad van Brummen neemt tijdens de raadsvergaderingen van dinsdag 25 en donderdag 27 juni besluiten over de financiële toekomst van de gemeente.

Aan de basis van het debat ligt Perspectiefnota, die het college van burgemeester en wethouders eerder aan de raadsleden presenteerde. Hierin staat welke koerst de gemeente de komende jaren wil varen en hoe dit financieel mogelijk moet worden gemaakt.
Aangezien Brummen in financieel zwaar weer verkeert, zijn in dit document keuzes gemaakt. Waar gaat wel geld naartoe en waar wordt op bezuinigd? Het college heeft hiervoor keuzes gemaakt op basis van een eerder gepresenteerd document, waarin 130 mogelijkheden werden genoemd om te bezuinigen, beleid bij te stellen of extra inkomsten te verwerven. Of de gemeenteraad het eens is met deze keuzes, zal blijken tijdens het debat. Een eerste reactie van de diverse fracties is al terug te lezen op www.brummen.nl/gemeenteraad.
Beide vergaderingen vinden plaats in de raadszaal op het gemeentehuis in Brummen. Dinsdag 25 juni begint het debat om 20.00 uur. Dit wordt donderdag 27 juni vanaf 16.00 uur vervolgd. De gemeente verwacht voor 23.00 uur het debat af te ronden en besluiten te nemen. De bijeenkomsten zijn openbaar, maar inspreken is niet meer mogelijk.

Overigens wordt voorafgaand aan de tweede vergadering op donderdag 27 juni, vanaf 13.30 uur, ook nog gesproken over drie voorstellen die tijdens de vergadering van dinsdag 18 juni niet aan bod zijn gekomen. De raad moet nog een besluit nemen over de notitie over Stichting Sportkompas, het voorstel om de veiligheid van fietsers op de Boshoffweg in Eerbeek te verbeteren en de begroting 2020 van PlusOV. De openbare vergadering vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Brummen.

Lees ook

Tweede vaccinatielocatie in Apeldoorn open

APELDOORN – Op 17 mei heeft GGD Noord- en Oost-Gelderland een tweede vaccinatielocatie in Apeldoorn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.