Home / Nieuws / Zonnebloem Dieren en Rheden samen op stap

Zonnebloem Dieren en Rheden samen op stap

DIEREN / RHEDEN – Op wat vroeger Koninginnedag was – dinsdag 30 april – verzamelden 38 gasten en 7 vrijwilligers van de Zonnebloem afdelingen Dieren en Rheden – De Steeg zich voor een gezellig dagje uit met de Museum Plus Bus. De rit ging naar de Museum Fabriek in Enschede.

In 2008 zijn drie instellingen samen gegaan: Natuurmuseum Enschede, het Van Deinse instituut en Museum Jannink en sindsdien heet dit “De Museum Fabriek”. In drie verschillende zalen wordt een indruk gegeven van natuur en cultuur. In twee groepen werden de gasten rondgeleid. Langs de mammoet en de bizon, via vogels naar de hedendaagse luchtvaart. Door een ‘Los Hoes’ waar eigen garen werd gesponnen van vlas en met een klein weefgetouw eigen stof werd gemaakt naar de fabrieks weefgetouwen. Eerst nog met stoom en steeds verder in de tijd geautomatiseerd. De ontwikkeling van Twente als middelpunt van de textielindustrie was goed te zien. Zeker de dames vonden het prachtig om te zien hoe de stof uit de machines rolde. Voor de mannen was de techniek erachter zeker interessant. Zoveel te zien maakt hongerig en dorstig maar daar was gelukkig een pauze voor. Nadat iedereen nog even op eigen gelegenheid had rond gekeken was er nog gelegenheid voor en kop koffie. Inmiddels was de zon doorgebroken en kon dat heerlijk buiten op het terras worden genuttigd. Klokslag vier uur had iedereen zijn of haar plekje in de bus weer gevonden. De terug weg was niet over de snelweg en iedereen genoot van het prachtige landschap op weg naar huis. Zowel gasten als vrijwilligers, van de beide afdelingen waren het er over eens dat het een zeer geslaagde dag was geweest.

Lees ook

Twee auto’s in brand gestoken op Waterstraat in Velp

VELP – In de vroege ochtend van 28 november zijn, binnen 2 uur tijd zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.