Home / Nieuws / Zeventig scoutingleden op de foto

Zeventig scoutingleden op de foto

VELP – Maar liefst zeventig leden van een van de oudste scoutinggroepen van Nederland zijn zaterdag 11 mei samen op de gevoelige plaat vastgelegd. Er is een groepsfoto gemaakt ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Velpsche Woudloopers en de Olmen in Velp.

Het maken van de foto was een onderdeel van een feestelijke bijeenkomst waarbij ook het nieuwe groepslogo werd onthuld. Dit logo is door Creaza Creatieve Communicatie ontworpen aan de hand van een moodboard en wensen vanuit de groep. Ingrediënten zijn onder andere traditie, het clubgebouw, de groepsdas en de fraaie omgeving van Velp.
Voordat het logo onthuld kon worden moesten de jeugdleden proberen twee scharen in het bos te vinden om de onthullingstouwtjes door te kunnen knippen. Welp Jelay Hendriks en de scout Lucie Mellink vonden de scharen en mochten zodoende het logo onthullen. Na de onthulling en de foto’s was het tijd voor taart. Met zeventig scouts werd hiervan gesmuld (foto).
Naast groepsactiviteiten in het kader van het honderdjarig jubileum vindt op zaterdag 25 mei een reünie plaats voor oud-leden. Hiervoor kunnen oud-leden zich nog steeds aanmelden via 100jaar@scoutingvelp.nl. Van 14 juni tot en met 16 juni gaat de gehele groep op groepskamp.
Voor het groepsarchief en het jubileum zoeken de Velpsche Woudloopers en de Olmen nog oude foto’s, verhalen, logboeken en allerhande andere zaken die met de groep te maken hebben. Mocht er genoeg materiaal bij elkaar komen, dan overweegt de vereniging hier een boekje van te maken.

Foto: L. Withaar

J. Withaar, tel. 026-3620075

Lees ook

Gezond koken op school

RHEDEN – De leerlingen van basisschool De Holtbanck in Rheden hebben onlangs een bijzondere kookles …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.