Home / Brummen-Regiobode / Werkgroep zet zich in voor kleur op grijs viaduct in Brummen

Werkgroep zet zich in voor kleur op grijs viaduct in Brummen

BRUMMEN – Ongeveer een jaar geleden ontstond bij Chris Frencken het idee om wat te doen aan de aanrijroute naar Brummen en dan vooral het in het oog springende grijze viaduct bij de Cortenoeverseweg. ‘’Ik fietste er regelmatig langs en verbaasde mij over deze saaie entree van Brummen.’’ Hij zette zijn idee online en het idee werd omarmd door Dorpsraad Brummen. In een werkgroep werden de plannen verder uitgewerkt. Rosalie de Graaf (19) werd bereid gevonden om een ontwerp te maken. Zij is een wereldberoemde streetart kunstenaar uit Doesburg. Dorpsdichter Elly van Agtmaal leverde ook een geschreven bijdrage aan het project. Een deel van het gedicht moet straks een plekje krijgen op het viaduct. Naast de opfleurende functie van de streetart, heeft de werkgroep ook een maatschappelijk doel. ‘’Het project moet de inwoners van Brummen verbinden.’’ Zo willen zij dat Brummense jongeren de kunstenares helpen bij het realiseren van het kunstwerk. Op woensdag 1 mei presenteerde de werkgroep het ontwerp en plannen aan de buurtbewoners. Het ontwerp geeft antwoord op de vraag: als het viaduct zou kunnen kijken, wat zou het zien?’’, aldus Frencken. ‘’Het beeld de dagelijkse dingen uit. Zo zijn er hangjongeren, naar school fietsende jeugd, het vogelschieten, oldtimers en de groene omgeving te zien.’’ Nu het idee gepresenteerd is, wil de werkgroep snel aan de slag. Maar aan het project hangt een prijskaartje, om het daadwerkelijk te realiseren zijn zij dan ook nog hard op zoek naar sponsoren.

v.l.n.r. Diny van Engeland, Rosalie de Graaf, Chris Frencken, Christel Dekker

Lees ook

Studieavond zegen door Israël

EERBEEK – Op donderdag 24 juni is er in Eerbeek een studieavond met ds. Oscar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.