Home / Alle-Regiobode / Waterschappen starten lectoraat

Waterschappen starten lectoraat

REGIO – Waterschap Vallei en Veluwe en Van Hall Larenstein starten samen een nieuw lectoraat. Het is voor het eerst dat een waterschap via een dergelijk lectoraat praktijkgericht onderzoek doet bij een onderwijsinstelling.

Het lectoraat Duurzame Watersystemen in de Omgevingswet is onderdeel van de hernieuwde vierjarige samenwerking tussen Waterschap Vallei en Veluwe en Van Hall Larenstein en is in lijn met de onlangs gepresenteerde Blauwe Omgevingsvisie 2050. De samenwerking werd onlangs bekrachtigd met een handtekening.
Tanja Klip-Martin, dijkgraaf Waterschap Vallei en Veluwe: ”We wonen in een dichtbevolkte delta in Nederland. Bodem en ondergrond vormen één ruimtelijk systeem met de bovengrond, met water als belangrijk ordenend principe. Dat maakt dat water ook in de omgevingswet een belangrijke verbindende rol heeft. Deze samenwerking met Van Hall Larenstein is dan ook een prachtige invulling van de door ons ontwikkelde Blauwe Omgevingsvisie 2050, waarbij we kennisuitwisseling en grens-ontkennend samenwerken met partners als een vanzelfsprekendheid zien.”
Paul van Eijk vervult de rol van lector vanuit het waterschap. Van Eijk vult aan: ‘Water is een belangrijke drager van de ruimtelijke transitieopgave van de Omgevingswet. Er is nog veel kennis en inzicht nodig in de wijze waarop duurzame watersystemen een bijdrage leveren aan het doel van de nieuwe omgevingswet. Met dit lectoraat doen wij daar praktijkgericht onderzoek naar en benutten wij de experimenteerruimte de komende vier jaar.”

Lees ook

Business & Shopping: Bosque is klaar om gasten te ontvangen

EERBEEK – Bosque is er klaar voor om gasten te ontvangen en het team staat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.