Home / Brummen-Regiobode / Waterbaan is klapstuk voor De Rietgors

Waterbaan is klapstuk voor De Rietgors

LEUVENHEIM – Het grote veld en het schoolplein rond basisschool De Rietgors in Leuvenheim wordt steeds mooier. De laatste uitbreiding is een waterbaan in de vorm van een draak, die op bijzondere wijze tot stand kwam.

Nadat de school, die 45 leerlingen telt, vorig jaar meedeed in een prijsvraag rond Mijn Ideale School van Forum Gelderland, was de verrassing al groot toen bleek dat De Rietgors een van de winnaars was. Het idee om een bijenlint aan te leggen en om water op speelse wijze naar de moestuin te krijgen viel in de smaak bij Cultuurmaatschappij Oost Gelderland.
Zodoende gingen de kinderen aan de slag met creatief coach Carolien de Vries om het idee verder uit te werken. Ze maakten maquettes en werden bewust gemaakt van water, vogels en insecten. De hoofdvraag was immers ‘Hoe kunnen we het veld nog aantrekkelijker maken voor vogels en insecten?’. Lokale kunstenaar en houtbewerker Otto Koedijk werd aangesteld om de plannen uit te werken, en de kinderen bezochten in groepen zijn werkplaats.
Uiteindelijk kwam er een bijenlint met bloemen en nieuw aangeplante struiken en appelbomen, maar ook nog vogelhuisjes, alsmede nieuwe houten banken en een grote hoge waterton. Maar het klapstuk was toch wel de waterbaan met handpomp die onlangs door wethouder Margriet Wartena van de gemeente Brummen officieel onthuld werd. “Waar een kleine dorpsschool met 45 kinderen groot in kan zijn”, aldus de school.

Foto: Rami Musa

Lees ook

Doesburg geniet van zonnige Kadedagen

DOESBURG – Na lange tijd zonder evenementen werden zaterdag 18 en zondag 19 september de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.