Home / Brummen-Regiobode / Vroolijke Frans brengt ode aan Fleetwood Mac

Vroolijke Frans brengt ode aan Fleetwood Mac

BRUMMEN – Enkele jaren geleden vatte Theo van Enckevort, mede-uitbater van etablissement De Vroolijke Frans in Brummen (Broek), samen met enkele stamgasten het idee op om speciale tribute-avonden te organiseren. Donderdag 2 mei is het de beurt aan het legendarische Fleetwood Mac.

Van Enckevort is muziekliefhebber pur sang en heeft zodoende regelmatig bands te gast in zijn café annex cultuurhuis in buurtschap Broek. “Je ziet steeds vaker tributebands die een ode brengen aan hun favoriete band. Toen we op een avondje bij elkaar zaten, bedachten we: dat moeten we ook zelf kunnen. Een maandelijkse ode brengen aan de helden uit de pop. Onder het motto Covertijd in de Vroolijkheid.” Hierbij krijgt Enckevort hulp van enkele bevriende muzikanten: drummer Lorenzo Hardijzer, zanger/gitarist Robert Kersten, gitarist Gert-Jan Spieker, toetsenist Erik Nengerman en gitarist Paul Kraan. “De formule is eigenlijk heel simpel”, legt Kersten uit. “We stellen een band samen van een aantal geroutineerde muzikanten die we vanuit ons eigen netwerk kennen. We duiken twee keer de oefenruimte in en dan moet het repertoire erin zitten.” Na Fleetwood Mac op 2 mei is er op 6 juni alle aandacht voor Bruce Springsteen.
Het optreden begint rond 21.00 uur, de toegang bedraagt 5 euro. Gasten die bij de Vroolijke Frans dineren hebben die avond gratis toegang.

www.devroolijkefrans.nl

Lees ook

Geen dictee wel quizzen

BRUMMEN – Het op vrijdag 27 november geplande Groot Brummens Dictee kan helaas geen doorgang …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.