Home / Doesburg-Regiobode / Voedselbank Doesburg zoekt vrijwilligers

Voedselbank Doesburg zoekt vrijwilligers

DOESBURG – Het uitgiftepunt van de Voedselbank in Doesburg is op zoek naar helpende handen. Gezocht worden mensen die twee diensten per maand kunnen draaien.

Meer dan 1 miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens. Om deze mensen een steuntje in de rug te geven, verstrekt de Voedselbank wekelijks een voedselpakket. Professionele hulpverleners melden de mensen aan. In Doesburg worden de laatste jaren steeds zo’n veertig tot zestig huishoudens geholpen.
Uitgiftepunt Doesburg verzorgt elke vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur de uitgifte van voedselpakketten voor afnemers in Doesburg en naaste omgeving. In de ochtend worden de producten aangeleverd door de chauffeurs van Voedselbank Arnhem. De Doesburgse vrijwilligers zetten alles klaar en regelen de uitgifte.
Hiervoor zijn extra mensen nodig. Er wordt gewerkt met een wisselrooster, waarbij vrijwilligers twee diensten per maand draaien, op vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur. In aanmerking komen mensen die het leuk vinden om met verschillende mensen contact te hebben, in een klein team kunnen samenwerken en positief zijn ingesteld. Vrijwilligers dienen wel enig til- en sjouwwerk te kunnen doen.
Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Joop Toeter via tel. 06-26878386 of jooptoeter47@gmail.com

www.voedselbankarnhem.nl

Lees ook

Postume onderscheiding voor Doesburger Martinus Paunussa

DOESBURG – Bijna 50 jaar na zijn dood krijgt Martinus Paunussa alsnog erkenning voor zijn …

2 comments

  1. Erika Dreuning-Riewer

    Ik hoorde bij de AH in Doesburg dat brood enz. van dezelfde dag aan varkens wordt gevoerd. Kan de voedselbank daar niet iets mee doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.