Home / Brummen-Regiobode / Vleermuisexcursie landgoed Huis te Eerbeek

Vleermuisexcursie landgoed Huis te Eerbeek

EERBEEK – Op vrijdag 10 mei wordt er op landgoed Huis te Eerbeek een vleermuiswandeling gehouden. Om 21.00 uur gaat de wandeling van start bij de Eerbeekse Oliemolen.

De boswachters vertellen die avond het hele verhaal van de formidabele muggenjagers, die gebruikmaken van technieken die de mens nog geen honderd jaar beheerst. Op het landgoed Huis te Eerbeek vliegen verschillende soorten vleermuizen, die per soort ook hun eigenaardigheden hebben zoals hun jachtstrategie, prooien en geluiden. Om dat uit te leggen gaan de deelnemers twee uur over het landgoed zwerven en bezoeken ook even het Apeldoorns kanaal dat door enkele soorten als snelweg wordt gebruikt.
Deelname aan de wandeling kost 7,50 euro per persoon, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen 5 euro. De kosten voor Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen zijn 5 euro per persoon. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten. Meer informatie is te verkrijgen via Herman Heskamp, tel. 06-16862394 of Chris Holtslag, tel. 0313-653113.

Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

Lees ook

Kindervakantiespel Loenen gaat door

LOENEN – Al vele jaren heeft Loenen een enthousiaste werkgroep die het Vakantiespel voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.