Home / Nieuws / Verse groenten uit de tuin voor de Voedselbank

Verse groenten uit de tuin voor de Voedselbank

DE STEEG – Afgelopen weekend stonden er verse raapsteeltjes op het menu van de klanten van de Voedselbanken in Dieren en Rheden. Dat hadden ze te danken aan de inspanningen van de dames van de Voedselbanktuin in De Steeg.

De vrijwilligsters stonden afgelopen vrijdag in de moestuin van Rhederoord de eerste oogst van het nieuwe jaar te verwerken. Initiatiefneemster Janny van Dijken van de Voedselbanktuin vertelt: “Vijf jaar geleden zijn we begonnen met een stukje moestuin op dit landgoed om de klanten van de Voedselbank in Rheden te voorzien van verse groenten. Het aanbod daarvan was minimaal en er was wel behoefte aan. We proberen zoveel mogelijk groenten te telen waar mensen veel behoefte aan hebben. Soms proberen we ook om iets minder gangbare groenten te telen.” De opbrengst van de tuin is inmiddels groot genoeg om twee uitgiftepunten van de Voedselbank te voorzien. Ook de Voedselbank in Dieren biedt de verse groente uit de tuin nu aan.

De eerste oogst van het seizoen leverde een flinke partij raapsteeltjes op. Sonja Heilen van de Voedselbanktuin: “Die waren rijp voor de oogst. We hebben afgelopen week zelfs al bloemknopjes staan toppen, want de raapsteeltjes moeten eigenlijk geoogst worden voor ze in bloei komen te staan.” Het zal nog even duren voor er een tweede oogst plaatsvindt. Janny van Dijken: “Hierna zijn waarschijnlijk de peultjes aan de beurt, maar het duurt nog even voordat dat mooie volle kroppen zijn. En er komt nog een tweede oogst raapsteeltjes, die opgroeit nadat de eerste van het land is gehaald.”

Foto: Eelke van Ark

Lees ook

Nieuwe bestuursleden voor Rhedens Dorpsbelang

RHEDEN – Het bestuur van Rhedens Dorpsbelang gaat er anders uitzien. Er is een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.