Home / Nieuws / Velps Kleinkoor in Oude Jan

Velps Kleinkoor in Oude Jan

VELP – Op zaterdag 18 mei verzorgen het Velps Kleinkoor en Quercus een concert in de Oude Jan in Velp. Het programma gaat van Renaissance via Barok uiteindelijk naar ‘Hilarische Ernst’.

Het Velps Kleinkoor legt zich al sinds 1974 toe op voornamelijk a capella-repertoire van de Renaissance tot en met de 21e eeuw.. Sinds 2017 is Natalie Goossens, uit België afkomstig en in Nederland wonend, de dirigent die het koor leidt en inspireert.
Het blokfluitensemble Quercus ontleent zijn naam als eerbetoon aan Jr. Jacob van Eyck, die leefde van 1590 tot 1659. Quercus betekent eik, terug te vinden in de achternaam Eyck. Het kwintet speelt met veel plezier op blokfluiten van allerlei formaten en het repertoire is divers, van heel oud tot heel nieuw. Quercus zal met blokfluiten van allerlei formaten intermezzo’s verzorgen van voornamelijk Italiaanse componisten uit de Renaissance.
Het concert begint om 20.00 uur. Kaartverkoop vanaf 19.30 uur in de Oude Jan. De toegangsprijs is 8 euro per persoon. Na afloop van het concert kan worden nagepraat onder het genot van een drankje.

Lees ook

Nieuwe tenue voor Oeken 3

BRUMMEN – Het nieuwe vv Oeken 3 team heeft op een trainingsochtend van sponsor De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.