Home / Rheden-Regiobode / Vael Ouwe heeft routes voor elke fietser

Vael Ouwe heeft routes voor elke fietser

DIEREN – Op zaterdag 15 juni wordt de 43e keer de Vael Ouwe Toerfietstocht verreden. Iedere sportieve fietser kan hieraan meedoen. De Vael Ouwe kent afstanden van 50, 100 en 160 kilometer.

De 50 kilometer lange route is uitermate geschikt voor de recreatieve fietser, die er bijvoorbeeld een leuke dag met het gezin van wil maken. “De mooie bosrijke omgeving van de Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom met al zijn charmes zal u versteld doen staan”, aldus de organisatie.

Natuurlijk zijn er ook weer routes uitgezet voor de prestatiegerichte fietser die zijn krachten wil testen op de heuvels van de Postbank en haar omgeving. In de 100 en 160 kilometer lange ritten zijn diverse klimmetjes opgenomen die de conditie van de fietser op proef zullen stellen. De rit van 160 kilometer telt overigens mee voor het begeerde klimmersbrevet.
De organisatie van de Vael Ouwe is in handen van de jubilerende vereniging de Veluwerijders, die dit jaar haar vijftigjarig bestaan viert. De jarenlange ervaring in het uitzetten van tochten en de verzorging onderweg hebben ertoe geleid dat de NTFU in 2017 de Vael Ouwe heeft gekwalificeerd tot ‘NTFU Extra Goed Geregeld’. Hiermee voldoet de tocht aan het hoogste kwaliteitsniveau van de wielersportbond NTFU.

Inschrijven voor de Vael Ouwe is al mogelijk en kan via www.vaelouwe.nl. Hier is ook alle informatie te vinden om goed voorbereid van start te gaan.

Lees ook

Carolien uit Dieren zoekt sponsoren Serious Request

DIEREN – Vanaf 20 november tot en met 20 december gaat Carolien-Sunshine Joosten uit Dieren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.