dinsdag 28 september 2021 | WEEK 39 |
HomeNieuwsTheater in Velp rondom het werk van Leonardo da Vinci

Theater in Velp rondom het werk van Leonardo da Vinci

VELP – In het kader van het Leonardo da Vinci jaar presenteert theater Lumière een voorstelling die een nog vrij onbekend aspect van deze kunstenaar zal belichten. In de voormalige bibliotheek op Den Heuvel in Velp is door beeldend kunstenaar Gerrit van Middelkoop een intiem theatertje ingericht. Hier wordt op zondag 12 en zondag 19 mei om 15.30 uur “Leonardo, De Verteller” uitgevoerd met actrice Margreet Blanken en musicus Roeland Drost. Leonardo da Vinci is vooral beroemd om de Mona Lisa, om zijn vele anatomische tekeningen en wonderlijke uitvindingen. Minder bekend is dat hij ook een reeks fabels heeft geschreven, verhaaltjes, gegroeid uit zijn natuurobservaties en zijn aandacht voor alles wat leeft en beweegt, en met altijd, zoals dat past bij dit genre, een wijze les. Daarnaast schreef en zong hij liedjes en begeleidde zichzelf daarbij op de lier. Aan de hoven van zijn broodheren, ’s avonds bij het haardvuur, luisterden zijn tijdgenoten met genoegen naar deze veelzijdige en oorspronkelijke kunstenaar. Deze verrassende Leonardo staat nu centraal in de nieuwste productie van Theater Lumière. Bezoekers kunnen voorafgaand of na afloop van de voorstelling tevens de expositie bekijken van een twintigtal beeldende kunstenaars die in hun werk ook refereren aan het het leven en werk van Leonardo da Vinci. De entree bedraagt 10 euro.
Reserveren kan via info@nieuwe-ruimte.nl.

Foto: Gerrit van Middelkoop

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest gelezen

Brandweer Doesburg neemt afscheid van Rudi Polman

DOESBURG - Tijdens de oefenavond heeft brandweer Doesburg na 27 afscheid genomen van brandweerman Rudi Polman. Na een ludieke oefening werden hij en zijn...

Brandweer redt cavia uit speeltoestel in Velp

VELP - Vrijdagmiddag 17 september rukte de brandweer in Velp uit naar Nieuwstraat voor een dier in nood. Ter plaatste bleek het te gaan...

Kunst (uit) Dieren in Dorpshuis Rheden

RHEDEN - Drie deelnemers van Kunst bij de Buren in de wijk Dieren Noord-Oost maken nu een uitstapje naar Rheden. Joke Gabriël, Gea Wissels...

Quirijn Waaijenberg met nationale selectie naar EK crosstriathlon

DIEREN - Quirijn Waaijenberg uit Dieren neemt zondag 26 september met de nationale selectie deel aan de Europese Kampioenschappen Crosstriathlon. De wedstrijd vindt plaats...
- Advertisment -