Home / Rheden-Regiobode / Subsidieregeling voor kleinschalige projecten 75 jaar bevrijding

Subsidieregeling voor kleinschalige projecten 75 jaar bevrijding

GEM. RHEDEN – Van september 2019 tot en met mei 2020 wordt er op alle mogelijke manieren aandacht besteed aan het feit dat de Veluwe 75 jaar geleden werd bevrijd. Iedereen kan meedoen aan het regioprogramma Veluwe Remembers en daar subsidie voor aanvragen.

Veluwe Remembers is een breed programma, bestaande uit grote en kleine evenementen. Dit varieert van grote festivals in Arnhem en Wageningen tot exposities, lezingen, concerten en dergelijke. Er wordt speciaal aandacht gevraagd voor Market Garden en de evacuatie, de Joodse geschiedenis in de oorlog en de bevrijding van de regio door de Canadezen.
Het regioprogramma Veluwe Remembers is een onderdeel van het provinciale programma Gelderland Herdenkt, dat is gericht op het herdenken, het beseffen van de vrijheid en het vieren daarvan. De organisatie van Veluwe Remembers wil graag dat ook kleinere initiatieven in wijken en buurten worden gestimuleerd en daarvoor is een zogenaande ‘poppyregeling’ in het leven geroepen. Kleine projecten kunnen een bescheiden financiële bijdrage aanvragen én meedoen met de communicatie voor het grote publiek via speciale websites en apps. Het is mooi als ook kleine initiatieven aansluiten bij wat er verder gebeurt op de Veluwe en de organisatie waardeert het als het idee een basis legt voor het herinneren en vieren in de komende jaren.

Aanvragen kunnen vanaf maandag 20 mei worden ingediend via www.arnhem.nl/stad_en_wijken/subsidies_organisaties. De regeling sluit op maandag 10 juni. Er kan maximaal 750 euro worden aangevraagd, onder voorbehoud van cofinanciering van de initiatiefnemer, de betrokken gemeente of derden. Cofinanciering kan ook bestaan uit geld, vrijwilligersuren of het beschikbare stellen van middelen of goederen. Indien er meer aanvragen zijn dan er beschikbaar budget is, zal verdeling naar rato plaatsvinden.

www.veluweop1.nl
subsidiebeheer@arnhem.nl

Lees ook

Fietstafel voor het maken van ideeën

DIEREN – Sinds enige tijd is in Dieren de Stichting Fietsop1 actief. Doelstelling van die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.