Home / Rheden-Regiobode / Start zomerseizoen De Pinkenberg en Kasteeltuin Middachten

Start zomerseizoen De Pinkenberg en Kasteeltuin Middachten

DE STEEG/ROZENDAAL – Openluchttheater De Pinkenberg in Rozendaal en de Kasteeltuin Middachten in De Steeg hebben voor juni tot en met september een gevarieerd zomer programma van voorstellingen en concerten. Het seizoen start 2 juni weer.

Van kindercabaret tot een filmavond, van circus tot kleinkunst, van dans tot fado. Zowel gezelschappen uit de regio als artiesten met landelijke bekendheid zijn te zien, waaronder Eric Vaarzon Morel, Dirk Scheele, Rhedelijk Cultureel, Het Gelders Orkest & Cristina Branco, Dansschool Versteegh en Spinvis. Op zondag 2 juni opent het seizoen in De Pinkenberg met het Kamermuziekfestival ZOOM! In Kasteeltuin Middachten vindt op zondag 7 juli de eerste voorstelling van de serie zomerconcerten plaats met het Nederlands Trombone Kwartet.

De Pinkenberg

In openluchttheater De Pinkenberg in Velp zijn op alle woensdagmiddagen van de zomervakantie familievoorstellingen te zien, waaronder een kinderpopconcert van Dirk Scheele, doen alsof je Bach bent met Ton Meijer, spannende toeren van Circus Lorelly en een slapstickvoorstelling naar de prentenboekklassieker Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft. Ook is er een gevarieerd aanbod van voorstellingen voor volwassenen gepland, veelal op zomeravonden. Zo komt onder andere Spinvis optreden, geeft Rhedelijk Cultureel voorstellingen, verzorgt Het Gelders Orkest wederom een concert, ditmaal met Cristina Branco, en wordt als afsluiting van het seizoen een gratis te bezoeken filmavond georganiseerd.

Middachten

Op de zondagochtenden in juli worden vier afwisselende zomerconcerten op Landgoed Middachten gegeven. Muziekliefhebbers kunnen in het decor van de kasteeltuin luisteren naar het Nederlands Trombone Kwartet met sopraan Janneke Schaareman, Spaanse muziek van Eric Vaarzon Morel, Los Hermanos Martinez en Guus Tangelder Bigband, kleinkunst met piano en zang door Egbert Derix en Margriet Sjoerdsma en een concert van harpist Remy van Kesteren.
De programmering in De Pinkenberg en de kasteeltuin van Middachten komt tot stand in samenwerking met Cultuurbedrijf RIQQ.

www.cultuurbedrijfriqq.nl

Lees ook

Brandweer oefent bij Jumbo in Dieren

DIEREN – De vrijwillige brandweer uit Dieren heeft donderdagavond een brandoefening gehouden bij Jumbo supermarkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.