Home / Brummen-Regiobode / Sportclub Brummen overtuigend kampioen

Sportclub Brummen overtuigend kampioen

BRUMMEN – Door op eigen complex De Hazenberg met 5-0 te winnen van het Apeldoornse TKA is het eerste elftal van Sportclub Brummen kampioen geworden van de 4e klasse F. Dat gebeurde al vier wedstrijden voor het einde van de competitie. Dat geeft aan dat het elftal de titel met overmacht wist te veroveren. De geelblauwe formatie van trainer Mark Horsman mag nu volgend seizoen uitkomen in de 3e klasse.

Bij het betreden van de arena voor de thuiswedstrijd tegen TKA werden de spelers verwelkomd met geel-blauwe rookpluimen. Veel supporters waren geschminkt in geel en blauw. De wedstrijd verliep voorspoedig en al snel bleek dat de Brummenaren na afloop feest konden vieren. Na het laatste fluitsignaal buitelden de spelers, technische staf en supporters enthousiast over elkaar heen, werd een fles champagne ontkurkt en de titel gevierd. Aanvoerder Aiko Hooyman mocht de kampioensschaal uit handen van erelid Luuk te Kampe in ontvangst nemen. Door een vertegenwoordiger van de voetbalbond werden medailles uitgereikt. Natuurlijk waren er ook kampioensbloemen. Tussentijds werd aan de ‘kampioenen’ een maaltijd geserveerd, aangeboden door Restaurant en Grand Café Chapoo uit Zutphen en Bas Jansen Groente en Fruit uit Brummen. De feestelijkheden werden nadien op het terras en in het clubhuis voortgezet. Zanger Gerard Palts en een DJ zorgden voor veel sfeer en plezier. Het kampioenschap werd door de groep en supporters ten volle gevierd.

Sportclub Brummen is de zeer terechte kampioen, want het team stond een straatlengte (elf punten) voor op nummer 2 Groen Wit ’63. Loenermark en Beekbergen, de nummers drie en vier, volgen op respectievelijk 15 en 16 punten afstand. Er werd 63 keer gescoord en opmerkelijk is dat slechts 12 tegendoelpunten werden geïncasseerd. De formatie leed slechts één nederlaag, speelde vijfmaal gelijk en wist zeventien keer als winnaar het veld te verlaten.

Foto: Luuk te Kampe

Lees ook

Hele bebouwde kom van Brummen wordt 30 km/uur

BRUMMEN / LEUVENHEIM – De snelheid binnen de gehele bebouwde kom van Brummen en een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.