Home / Algemeen / Sjaal met Verhaal centraal in Wereldwinkels

Sjaal met Verhaal centraal in Wereldwinkels

REGIO – De Wereldwinkels in de regio besteden in mei extra aandacht aan de producten van Sjaal met Verhaal. Deze onderneming laat in Nepal sjaals en viltproducten maken en biedt daarmee werk en inkomen aan honderden vrouwen.

Sjaal met Verhaal is een initiatief van Inge Hoogesteger, die tijdens een sabbatical in Nepal verbleef. Ze begon hier met de inkoop van sjaals en had deze al gauw verkocht. Ze zocht de samenwerking met een bedrijf dat niet alleen sjaals produceert, maar ook een stichting heeft van waaruit onder andere een medische post en een thuis voor zwerfkinderen wordt opgericht. Wat Inge zeer aanspreekt is de manier van werken met de mensen aldaar, vol wederzijds vertrouwen en respect.
Sjaal met Verhaal groeit en er zijn inmiddels zo’n achthonderd vrouwen in Nepal die dankzij dit bedrijf een inkomen verwerven. En inkomen betekent wonen, eten en school voor hun kinderen.
De vrijwilligers van de vijf Wereldwinkels in de regio hebben begin april een waardevolle informatieavond en presentatie met Inge en haar medewerkers gehad en zullen de komende weken graag vertellen over de prachtige producten van Sjaal met Verhaal.

Lees ook

Foi,foi: Sinterkloas

Sinterkloas en zien gevolg hef altied iets aparts. Leuk veur de kinder. Tenminste zolang ze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.