Home / Doesburg-Regiobode / Sfeervolle herdenking in Doesburg

Sfeervolle herdenking in Doesburg

DOESBURG – Ondanks de kou was het zaterdag 4 mei heel druk bij de Dodenherdenking bij het monument op de Voormarkt in Doesburg. Jong en oud had zich verzameld om de traditie van het herdenken voort te zetten. Burgemeester Loes van der Meijs sprak, kinderburgemeester Elisa Feenstra droeg een gedicht voor. Veteraan Richard Remrev vertelde een indrukwekkend verhaal van zijn vader uit de oorlog. Er was muziek van het Muziekcorps der Voormalige Schutterij en het Doesborghs Mannenkoor. Vele verenigingen en groeperingen legden een krans na de twee minuten stilte, waaronder het muziekkorps, Rode Kruis, de Meulenvelders, de Turkse gemeenschap, Scouting Doesburg, Doesburg en Oranje. De Molukse gemeenschap werd vertegenwoordigd door drie meisjes in traditionele Molukse kleding.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Aanrijding aan Rembrandtlaan

EERBEEK – Op de kruising Rembrandtlaan en Huygenslaan in Eerbeek heeft donderdag 21 januari rond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.