Home / Brummen-Regiobode / Scootmobiel rijden in theorie en praktijk

Scootmobiel rijden in theorie en praktijk

BRUMMEN – Veilig Verkeer Nederland verzorgt in juni een tweedaagse cursus scootmobielrijden. In twee dagen leren de deelnemers alles over de theorie en praktijk van het deelnemen aan het verkeer met een scootmobiel.

De eerste cursusdag is op vrijdag 14 juni en duurt van 8.45 tot 12.30 uur. Op het programma staat onderhoud van de scootmobiel en een stukje behendigheid. Deelnemers leren achteruit rijden, een schuine helling op en af rijden. Er is een monteur aanwezig die klein onderhoud kan verrichten aan de scootmobiel en kan helpen bij een beter zitcomfort.
Tijdens de tweede cursusdag, dinsdag 18 juni van 8.45 tot 13.30 uur, staat het verkeer centraal. Er worden wat regels besproken en er wordt een rit gemaakt over de straat en in een winkel. Hier is begeleiding bij aanwezig. Ook wordt van de deelnemers de oren, ogen en reactievermogen getest en worden de spiegels van de scootmobiel goed afgesteld. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Beide cursusdagen vinden plaats bij Plein Vijf in Brummen. Aanmelden kan tot uiterlijk 7 juni bij Stichting Welzijn Brummen via tel. 0575 – 561988. Meer informatie is verkrijgbaar bij Veilig Verkeer Nederland via eerbeekhall@vvnregio.nl. De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door Veilig Verkeer Nederland, SWB en gemeente Brummen.

Lees ook

Hulp voor gedupeerden toeslagenaffaire

GEM. BRUMMEN – De gemeente Brummen biedt hulp de gezinnen die gedupeerd zijn door de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.