Home / Doesburg-Regiobode / Samen zingen in St. Elisabeth

Samen zingen in St. Elisabeth

DOESBURG – In mei en juni komt zangeres Suus Bijleveld wekelijks naar woonzorgcentrum St. Elisabeth in Doesburg. In het project Zingen met Suus zingt ze met mensen met dementie èn hun familie.

Suus kent honderden liedjes en heeft voor iedere gelegenheid wel een liedje paraat. Voor als de zon schijnt of voor wanneer het regent, voor als er koffie wordt gedronken, voor als iemand een goede bui heeft of juist niet en voor als er iets te vieren valt. Ze begeleidt de liedjes op gitaar of piano. Suus is professioneel musicus, maar is ook als vrijwilliger betrokken bij het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap, dat kunstactiviteiten voor ouderen organiseert.
Dat muziek positieve gevoelens oproept, is een breed gedragen opvatting van zorgprofessionals en wordt ook wetenschappelijk onderbouwd. Muziek verbindt en activeert, samen zingen is gezond. De kracht van muziek is sterk en kan herinneringen, emoties en verhalen oproepen.

Lees ook

Bijeenkomst over locatie Horizon de Ooi

DOESBURG – Woensdag 25 november houdt de gemeenten Doesburg een bijeenkomst in De Waag om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.