Home / Rheden-Regiobode / Samen herdenken in Rheden

Samen herdenken in Rheden

RHEDEN – Op het Rozenbos in Rheden is zaterdag de gemeentelijke 4 mei-herdenking waarbij burgemeester Carol van Eert en andere collegeleden aanwezig zijn. Vanuit Rheden en De Steeg vertrekken om 19.20 uur stille tochten.
Traditiegetrouw verlenen het Rhedens Fanfarecorps en het Dierens Mannenkoor medewerking aan deze herdenking. Leden van scoutingroep De Rhedense Pioniers begeleiden de beide stille tochten. De stille tocht uit Rheden start vanaf de muziektent aan de Veerweg en vanuit De Steeg bij de ingang van Rhederoord aan de Parkweg. De herdenking op het Rozenbos vangt stipt aan om 19.45 uur om na het trompetsignaal de twee minuten stilte in ere te houden. Namens de Gemeente Rheden verzorgt Comité 4 en 5 mei Gemeente Rheden de jaarlijkse herdenking op het Rozenbos om stil te staan bij onze vrijheid. Met deze bijeenkomst wil het Comité samen met inwoners burgers en militairen herdenken die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties of bij vredesoperaties.
Ieder jaar kiest het Nationale Comité 4 en 5 mei een thema. Het thema voor 2019 is ‘In vrijheid kiezen’. Honderd jaar geleden is het algemene kiesrecht ingevoerd in Nederland. Een kiesrecht dat van waarde is voor een vrije democratische rechtstaat die tussen de oorlogsjaren 1940 – 1945 buitenwerking werd gesteld. Iedereen is bij deze herdenking welkom. Programmaboekjes zullen klaarliggen vanaf 19.15 uur.

Lees ook

Louis van den Akker exposeert in Rheden

RHEDEN – Tot eind september is in het Dorpshuis in Rheden een overzichtstentoonstelling te zien …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.